Waarom een Teams backup maken?

Uw data veilig op één locatie

Alex aan het werk banner

Microsoft Teams heeft zijn opmars in Nederland gemaakt. Er is bijna geen bedrijf dat het niet gebruikt. Nu er veel data op Teams staat, wilt u dit vast niet kwijtraken. Een Teams backup is zo gek nog niet. Of dat automatisch gebeurt? Dat is helaas niet de werkelijkheid. 

Data is uw verantwoordelijkheid

Vergaderen, creëren en delen: het kan allemaal in Microsoft Teams. Een platform met veel mogelijkheden om te communiceren en samenwerken. Veel data wordt via Teams over en weer gestuurd. Afbeeldingen, geluidsopnames en contacten. Makkelijk, maar ook risicovol. Wat gebeurt er als u iets kwijtraakt?

Weinig. Dat is het simpele antwoord. Microsoft is duidelijk. In Office 365 is de data van u. De verantwoordelijkheid over data uit Teams dus ook.

Teams backup maken

Teams is onderdeel van Office 365. Het koppelt SharePoint, Exchange, Planner en OneNote met elkaar. Dat niet alleen, data wordt daar ook opgeslagen. Gesprekken en kalenderdata vindt u terug in Exchange. OneDrive bevat bestanden uit chats en SharePoint slaat de overige bestanden en wikis op.

Heeft u geen backup van Teams, Exchange, OneDrive en SharePoint? Dan kan uw data dus voorgoed verloren zijn.

Standaard Teams backup

Natuurlijk biedt Microsoft wel standaard backup mogelijkheden. Zorg altijd dat u de dataretentie goed instelt. Al is een bestand herstellen zo makkelijk nog niet. Het komt binnen Teams niet altijd op dezelfde manier en plaats terug als eerst.

Vaak voldoen de standaard instellingen überhaupt niet. Wordt een bestand per ongeluk verwijderd? Dan merkt een medewerker dat meestal pas na 140 dagen. Er kan ook sprake zijn van een ransomware-aanval, opzettelijke verwijdering of een andere bedreiging. Microsoft verwijdert data na 30 of 90 dagen voorgoed.

Uitgebreide Teams backup

Dat willen we niet, toch? Voorkom het met een automatische Teams backup. De chats, bestanden, planner: het is allemaal terug te halen. Een Teams backup is zo gek nog niet! Het is voor elke bedrijfsgrootte aan te raden. Waar uw Teamsdata verspreid staat over meerdere platformen, wordt uw Teams backup veilig op één locatie opgeslagen. Het BIT datacenter in Ede. Met ons systeem houdt u zelf makkelijk de controle over uw bestanden!

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


mike niekerk

Mike Niekerk

Bel me direct