6 cruciale redenen voor een Office 365 backup

Stel uw data op meerdere plekken veilig

Alex aan het werk banner

Hebt u controle over al uw data? Hebt u toegang tot alle bestanden die u nodig heeft? We horen het u zeggen: “Natuurlijk, Microsoft regelt alles, ik heb alles in de cloud staan.”

Als u er echt over nadenkt – weet u het zeker?

Microsoft regelt enorm veel en levert prima service aan haar klanten. Echter, het is de focus van Microsoft om de infrastructuur en de systemen op orde te hebben. De up-time van Office365 is de heilige graal voor Microsoft: ze zorgen ervoor dat u altijd bij uw data kunt. U wordt hiermee dus ook verantwoordelijk gemaakt voor het beheer en behoud van uw data.

Er zijn hele goede redenen voor een Office 365 backup.

Het idee dat Microsoft door middel van haar Office365-pakket ook alle data voor u backupt is een vergissing die veel wordt gemaakt. Als u er vanuit gaat dat Microsoft uw gegevens van Outlook, OneDrive, Teams et cetera automatisch voor u bewaart, dan zit u mis. Deze vergissing kan, als u hier geen fatsoenlijke oplossing voor regelt, gevolgen hebben voor het behoud van belangrijke gegevens binnen uw organisatie. Dit zijn de belangrijkste 6 redenen waarom u een Microsoft Office365 backup moet laten maken:

1. Per ongeluk verwijderen van bestanden

Als u een gebruiker of bestand verwijdert, of het per ongeluk gebeurde of niet, repliceert de standaard Office 365 oplossing die handeling. Een backup via een externe aanbieder kan die gebruiker of bestanden herstellen.

2. Retentiebeleid

Het retentiebeleid van Office365 zelf is ingewikkeld en moeilijk bij te houden. Een externe backup biedt langere, beter toegankelijke retentie van bestanden. De bestanden worden overzichtelijk op één plek opgeslagen voor eenvoudig herstel.

3. Interne beveiligingsrisico’s

Veel bedrijven hebben, of het nu leuk is of niet, interne bedreigingen. Dit gebeurt vaker dan u denkt. Het hebben van een hoogwaardige hersteloplossing vermindert het risico dat kritieke gegevens verloren gaan of vernietigd worden.

4. Externe beveiligingsrisico’s

Malware en virussen hebben wereldwijd alleen al het afgelopen jaar ernstige schade aangericht binnen diverse organisaties. Een backup kan onder andere postvakken gemakkelijk terugzetten naar het moment voor de aanval.

5. Wetgevings- en compliancevereisten

Met een overzichtelijke backup oplossing zorgt u ervoor dat u postbusgegevens kunt opvragen bij juridische zaken. Met de backup voldoet uw organisatie aan wettelijke voorschriften.

6. Het beheer van hybride e-mailimplementaties en migraties naar Office 365

Of u nu migreert naar Office 365 of een mix van lokale Exchange- en Office 365-gebruikers hebt, de gegevens die worden uitgewisseld moeten op dezelfde manier worden beheerd en beveiligd. Met een backup zorgt u voor de beveiliging van deze gegevens en een veilige opslag op één locatie. Zo maakt het niet uit waar de data vandaan komt, u kunt alles op 1 plek terugvinden.

Ga op zoek naar een betrouwbare backup partner

Heeft uw organisatie te maken met waardevolle data die goed beveiligt dient te worden? Ziet u mogelijke obstakels binnen de huidige oplossing die uw organisatie hanteert? Zorg ervoor dat u dit op tijd aanpakt. U kunt dit zelf uitzoeken of het bij uw software-leverancier neerleggen. Voor onze klanten verzorgen we de complete backup, van begin tot eind.

We zorgen voor overzicht, inzicht en uiteindelijk een functionele, overzichtelijke en veilige opslaglocatie. Neem eens contact op als u wilt sparren over de mogelijkheden.

Backupmyoffice365.nl werkt samen met VEEAM om u hoogwaardige backup oplossingen te kunnen aanbieden. Meer redenen voor een Office 365 backup nodig? Bel of mail ons om even te sparren over de perfecte oplossing voor uw organisatie.

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


mike niekerk

Mike Niekerk

Bel me direct