Waarom is een Office 365 backup nodig?

Bewaartermijnen versus automatische backups

Alex aan het werk banner

Veel gebruikers van Office 365 gaan er vanuit dat er een automatische backup wordt gemaakt van alle data die in the cloud wordt opgeslagen.

Hoewel Microsoft wel opties biedt die voorzien in tijdelijk behoud door middel van bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer, is het maken van een automatische Office 365 backup uw verantwoordelijkheid.

In Office 365 is de data van u. U bent eigenaar. U bepaalt wat ermee gebeurt.

Verschil tussen backup en bewaartermijnen

Er is een belangrijk onderscheid te maken tussen het laten maken van backups en de (zelf in te stellen) bewaartermijnen binnen Office 365. Een backup voorziet in het terughalen van data wanneer dit door een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering verloren is gegaan. Bestanden die binnen Office 365 permanent worden verwijderd, kunnen met de mogelijkheden binnen Office 365 niet terug worden gehaald.

De bewaartermijnen binnen Office 365 zijn bedoeld om te kunnen voldoen aan bepaalde (wettelijke) retentietermijnen wanneer u bijvoorbeeld persoonsgegevens verwerkt of om bepaalde redenen langer moet bewaren. Het is een veiligheidsnet dat ervoor zorgt dat uw data langer, en over meerdere fasen bewaard blijft zodat de kans op dataverlies verkleind wordt.

Microsoft biedt vier methodes aan voor het veiligstellen van uw data:

Backups, recycle bin, retentie & versioning

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


mike niekerk

Mike Niekerk

Bel me direct