Hoe vaak maakt Microsoft een backup van Office 365?

Van beperkte bewaartermijnen naar onbeperkte veiligheid

Alex aan het werk banner

Bent u een Office 365 bestand kwijt? Er zijn vier bewaartermijnen om data terug te halen. Microsoft maakt elke twaalf uur een backup van Office 365. U kunt data tot veertien dagen terughalen. Ideaal? Toch is deze bewaartermijn beperkt. 

Bewaartermijnen van Microsoft

Is er sprake van een calamiteit binnen uw bedrijf? We kunnen ons voorstellen dat u belangrijke data wil terughalen. Wat veel mensen denken, is dat Microsoft automatisch backups maakt van Office 365. Natuurlijk biedt Microsoft opties om data terug te halen. Microsoft moet voldoen aan wettelijke retentietermijnen. Er zijn daarom vier manieren om data terug te halen. Met de backup van Microsoft, Recycle Bin, retentie en versiebeheer. Deze bewaartermijnen fungeren als een veiligheidsnet, die de kans op dataverlies verkleinen.

Office 365 backup van Microsoft

Elke twaalf uur maakt Microsoft een backup van Office 365. Microsoft kan data hiermee tot veertien dagen terugzetten. Let op: dat geldt voor uw complete omgeving. Het is niet mogelijk om losse mailtjes of bestanden terug te zetten. Wilt u dataherstel aanvragen? Dat kan bij de supportafdeling van Microsoft. Het is mogelijk dat dit lange tijd kan duren. Dat is niet altijd wenselijk.

Uit de praktijk blijkt dat veel bedrijven pas na honderdveertig dagen merken dat een bestand verdwenen is. Microsoft verwijdert e-mails of bestanden na dertig of negentig dagen. Is een bestand permanent verwijderd, dan is er geen weg terug. De standaard backup van Microsoft voldoet dus niet altijd. Automatische Office 365 backups zijn uw eigen verantwoordelijkheid. U kunt een eventuele hack, storing of ongewenste verwijdering niet voor zijn. Het is wel mogelijk om het dataverlies dat daarmee gepaard gaat te voorkomen.

Controle over uw Office 365 data

Laat een automatische Office 365 backup maken! Backupmyoffice365 maakt automatische backups van uw Office 365 omgeving. Wij slaan uw data op een veilige plaats op. Uw e-mails, bestanden en contactpersonen zijn 24/7 beveiligd. Alles is eenvoudig terug te halen. Houd zelf de controle over uw data!

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


mike niekerk

Mike Niekerk

Bel me direct