Waar wordt uw Office 365 backup opgeslagen?

Kies niet voor één, maar twee locaties

Alex aan het werk banner

Microsoft slaat in Nederland data op in een datacentrum in Middenmeer. Backupmyoffice365 biedt een tweede locatie. Het is mogelijk om een Office 365 backup op te slaan in het BIT datacenter in Ede. Waarom dat een slimme keuze is? Onze specialisten leggen het graag uit!

Belangrijke bedrijfsgegevens opslaan

Sinds het internettijdperk is het opslaan van belangrijke bedrijfsgegevens erg veranderd. Technologie is geweldig natuurlijk, maar het zorgt er wel voor dat al uw belangrijke bedrijfsdocumenten ergens in de lucht zweven. Kocht u voorheen een brandkast om al uw belangrijke papieren in te bewaren, zo koopt u nu een Office 365-abonnement. U hangt uw documenten in de Cloud en klaar is Kees. Is dat wel zo vanzelfsprekend? Weet u eigenlijk wel hoe uw Office 365 data wordt opgeslagen?

Veel ondernemers hebben hier hun twijfels over. Ze hebben hun data liever in ‘eigen handen’, op een plek die ze zelf beheren. Microsoft heeft dan wel een giga datacenter staan in Middenmeer, maar wat als zich daar problemen gaan voordoen? Ons advies is altijd: Don’t put all your eggs in one basket. Wed niet op één paard, maar zorg ervoor dat uw data op meerdere locaties beschikbaar is, en blijft.

Het Microsoft Office 365 datacenter

Office 365 data wordt in allerlei datacenters over de hele wereld opgeslagen. In Nederland staat sinds 2015 een datacenter in Middenmeer, langs de A7. Microsoft slaat hier gegevens uit Exchange Online, OneDrive, SharePoint en Skype op. Natuurlijk is de beveiliging van deze locaties topprioriteit. Geen zorgen, het gemiddelde datacenter is beter beveiligd dan een gemiddelde militaire basis. Zowel tegen fysieke aanvallen als digitale bedreigingen.

Bron: Microsoft Global Datacenters and Network Infrastructure, Microsoft Cloud, 2 nov. 2018.

Toch slaan veel ondernemers hun data liever niet op één plek op. Dat is begrijpelijk. Is er sprake van een calamiteit bij Microsoft, dan levert dat problemen op. Met Office 365 kunt u er zeker van zijn dat u in een veilige omgeving onderneemt, maar de standaard instellingen van Office 365 zijn beperkt. Microsoft biedt alleen opties om data tijdelijk te bewaren. Denk aan prullenbak instellingen, versiebeheer of bewaartermijnen.

Maar een backup van uw bestanden maken is een ander verhaal. Deze opties zijn niet voldoende om data terug te halen. Heeft u een bestand permanent verwijderd? Wordt u bedrijf slachtoffer van een ransomware-virus? Dan is het niet meer te herstellen. Heel erg vervelend, tijdrovend en kostbaar. U zit uiteindelijk met de brokken, want: in Office 365 is de data van u. Het is uw eigen verantwoordelijkheid. Daarom is het nodig om een automatische Office 365 backup te maken.

Een tweede locatie voor uw Office 365 backup

Zorg ervoor dat u met een gerust hart kunt ondernemen. Zeker als u niet graag bezig bent met de randzaken binnen uw bedrijf, raden we u aan de basis goed in te richten. Dat is een stabiele Office 365 omgeving en een automatische backup naar een beveiligde locatie in Nederland. In de ideale situatie weet u exact waar uw belangrijke bedrijfsgegevens staan opgeslagen.

Backupmyoffice365 slaat uw Office 365 backup in Nederland op ons state of the art apparatuur in het BIT datacenter in Ede op. BIT voldoet aan de ISO/IEC 27001 en NEN 7510 certificeringen. Hermac, een ICT-onderneming uit Scherpenzeel met jarenlange ervaring, zorgt voor het optimaal functioneren van uw back-up. Het systeem is uitgebreid getest en daardoor waterdicht. Een veilige opslaglocatie voor uw data.

U heeft de volledige controle over alle bestanden. Is er sprake van een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering? Geen probleem. Er is altijd een reservekopie van uw bestanden beschikbaar. Binnen een uur bent u weer online. Een automatische Office 365 backup laten maken, voorziet ook in:

  1. Herstel van per ongeluk verwijderde belangrijke bestanden
  2. Vangnet tegen interne bedreigingen
  3. Beveiliging tegen virussen en malware
  4. Voldoen aan AVG-regelgeving
  5. Makkelijk beheren van data

Geef uw Office 365 backup gerust uit handen aan Backupmyoffice365. Uw data staat niet langer op één locatie. Wij zorgen voor een veilige oplossing! Deze service bieden we al vanaf € 2,95 per maand per gebruiker. Bel ons via 033-2771990 of laat via het aanvraagformulier weten wat u wil backuppen.

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


mike niekerk

Mike Niekerk

Bel me direct