Waar wordt uw Office 365 backup opgeslagen?

Kies niet voor één, maar twee locaties

Alex aan het werk banner

Microsoft slaat in Nederland data op in een datacentrum in Middenmeer. Backupmyoffice365 biedt een tweede locatie. Het is mogelijk om een Office 365 backup op te slaan in het BIT datacenter in Ede. Waarom dat een slimme keuze is? Onze specialisten leggen het graag uit!

Het Microsoft Office 365 datacenter

Office 365 data wordt in allerlei datacenters over de hele wereld opgeslagen. In Nederland staat sinds 2015 een datacenter in Middenmeer, langs de A7. Microsoft slaat hier gegevens uit Exchange Online, OneDrive, SharePoint en Skype op. Natuurlijk is de beveiliging van deze locaties topprioriteit. Geen zorgen, het gemiddelde datacenter is beter beveiligd dan een gemiddelde militaire basis. Zowel tegen fysieke aanvallen als digitale bedreigingen.

Bron: Microsoft Global Datacenters and Network Infrastructure, Microsoft Cloud, 2 nov. 2018.

Toch slaan veel ondernemers hun data liever niet op één plek op. Dat is begrijpelijk. Is er sprake van een calamiteit bij Microsoft, dan levert dat problemen op. Het is veilig, maar de standaard instellingen van Office 365 zijn beperkt. Microsoft biedt alleen opties om data tijdelijk te bewaren. Denk aan prullenbak instellingen, versiebeheer of bewaartermijnen. Dat is niet voldoende om data terug te halen. Is een bestand permanent verwijderd, dan is het niet meer te herstellen.

In Office 365 is de data van u. Het is uw eigen verantwoordelijkheid. Daarom is het nodig om een automatische Office 365 backup te maken.

Een tweede locatie voor uw Office 365 backup

Backupmyoffice365 slaat uw Office 365 backup in Nederland op ons state of the art apparatuur in het BIT datacenter in Ede op. BIT voldoet aan de ISO/IEC 27001 en NEN 7510 certificeringen. Hermac, een ICT-onderneming uit Scherpenzeel met jarenlange ervaring, zorgt voor het optimaal functioneren van uw back-up. Het systeem is uitgebreid getest en daardoor waterdicht. Een veilige opslaglocatie voor uw data.

U heeft de volledige controle over alle bestanden. Is er sprake van een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering? Geen probleem. Er is altijd een reservekopie van uw bestanden beschikbaar. Binnen een uur bent u weer online. Een automatische Office 365 backup laten maken, voorziet ook in:

  1. Herstel van per ongeluk verwijderde belangrijke bestanden
  2. Vangnet tegen interne bedreigingen
  3. Beveiliging tegen virussen en malware
  4. Voldoen aan AVG-regelgeving
  5. Makkelijk beheren van data

Geef uw Office 365 backup gerust uit handen aan Backupmyoffice365. Uw data staat niet langer op één locatie. Wij zorgen voor een veilige oplossing! Bel ons via 033-2771990 of laat via het aanvraagformulier weten wat u wil backuppen.

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


Robin van Backupmyoffice365.nl

Robin van Backupmyoffice365.nl

+31 (0) 332 771 990