Wie zou er eigenlijk een Office 365 backup moeten laten maken?

Voor ZZP’ers, MKB’ers en grotere bedrijven

Alex aan het werk banner

Veel gebruikers van Office 365 gaan er vanuit dat er een automatische backup wordt gemaakt van alle data die in the cloud wordt opgeslagen. Helaas is dat niet zo makkelijk. Wie zou er eigenlijk een Office 365 backup moeten laten maken? Het is aan te raden voor zzp’ers, mkb’ers en grote multinationals. Onze specialisten leggen uit waarom!

Microsoft biedt diverse opties om uw data tijdelijk te bewaren. Bijvoorbeeld door middel van bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer. Toch is het maken van een automatische Office 365 backup uw eigen verantwoordelijkheid. Want in Office 365 is de data van u. U bent de eigenaar en u bepaalt wat ermee gebeurt.

Daar komen wij om de hoek. Wij helpen u graag met het regelen van backups en alles wat daarbij komt kijken. Dat scheelt een hoop stress en onduidelijkheid. Ons advies is om, onafhankelijk van uw bedrijfsgrootte, toch écht goede backups te laten maken van al uw data in Office 365. Niemand is hiervoor te klein of te groot. Hieronder leggen we nog eens uit hoe het werkt met backups in Office 365.

Verschil tussen Office 365 backup en bewaartermijnen

Wie zou er eigenlijk een Office 365 backup moeten laten maken? Want er zijn toch al standaard bewaartermijnen voor mijn data, dan is een backup toch niet meer nodig? Die vraag krijgen we vaak. Dat leggen we graag uit.

Er zit een belangrijk verschil tussen het laten maken van backups en de (zelf in te stellen) bewaartermijnen binnen Office 365. Een backup voorziet in het terughalen van data wanneer die door een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering verloren is gegaan. En dat gebeurt helaas vaker dan gehoopt! Bestanden die binnen Office 365 permanent worden verwijderd, kunnen met de standaard mogelijkheden binnen Office 365 niet terug worden gehaald.

De bewaartermijnen binnen Office 365 zijn bedoeld om te kunnen voldoen aan bepaalde (wettelijke) retentietermijnen. Die zijn nodig wanneer u bijvoorbeeld persoonsgegevens verwerkt, of wanneer u om bepaalde redenen data langer moet bewaren. Het is een veiligheidsnet dat ervoor zorgt dat uw data langer, en over meerdere fasen bewaard blijft. Zo wordt de kans op dataverlies verkleind.

Microsoft biedt vier methodes aan voor het veiligstellen van uw data:

Backups, recycle bin, retentie & versioning

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


mike niekerk

Mike Niekerk

Bel me direct