Wat zijn de voordelen van een Outlook backup?

Kies voor zekerheid

Alex aan het werk banner

De kans is groot, dat u elke dag met Outlook werkt. Net als de meeste bedrijven in Nederland. Uw inbox stroomt elke dag vol met e-mails, de een belangrijker dan de andere. Maar er zijn e-mails, bijlagen of contactpersonen die u liever niet kwijt wilt raken. Toch?

Weet u zeker dat u deze ook nooit kwijt kán raken? Als u twijfelt, raden we aan: kies voor zekerheid. Laat een Outlook backup maken. Daarmee heeft u de volledige controle over uw mailboxen. Dat is één van de voordelen, maar er zijn er nog meer.

1. Controle houden over uw mailboxen

Hoe fijn zou het zijn als u de controle heeft over al uw data. Niet Microsoft of een externe partij. Nee, uzelf kunt overal bij. Dat is mogelijk! Met ons backupsysteem kunt u altijd, overal, uw data terughalen. Oók die per ongeluk verwijderde bijlage. Een contactpersoon die verloren is gegaan. Of de agenda van een vertrokken medewerker. Zowel van Outlook web als de applicatie op uw computer. U heeft uw backup binnen handbereik. Dat biedt de zekerheid, waar u op kunt bouwen.

2. Eenvoudig uw backup beheren

Als er iets gebeurt, moet u makkelijk en snel bij uw backup kunnen komen. Dat begrijpen wij. Daarom hebben we ons systeem daarop ingericht. Het is niet zo ingewikkeld, als het misschien lijkt. De techniek erachter is geavanceerd, maar het gebruik eenvoudig.

Gaat u zelf aan de slag met Outlook backups maken, dan vergt dat veel meer kennis, tijd en dus geld. Sluit u een abonnement bij ons af, dan krijg u een eigen backupportal. Daarmee heeft u altijd en overal toegang tot uw eigen backups. Ga voor gemak, zouden wij zeggen.

3. Interne risico’s verkleinen

E-mail verwijderd? Dat kan problemen opleveren. Standaard worden verwijderde e-mails na dertig of negentig dagen voorgoed gewist. Afhankelijk van wat u ingesteld heeft. De realiteit laat echter zien dat de meeste ondernemers hier geen weet van hebben. Logisch ook, u houdt zich liever bezig met andere zaken.

Helaas gebeurt het nog wel eens dat een medewerker een belangrijke bijlage wist en hier pas te laat achter komt. Met een Outlook backup voorkomt u paniek in dit soort situaties. U haalt de bijlage in ons backupsysteem eenvoudig terug. U heeft alle e-mails binnen handbereik!

4. Hackers minder kans op slagen geven

Data is uw verantwoordelijkheid. Dat benadrukken wij altijd. Maar Microsoft ook. In Office 365 is de data van u. Microsoft laat u niet helemaal aan uw lot over. Er zijn natuurlijk wel standaard backup mogelijkheden. Maar als het er echt op aan komt, voldoet dit vaak niet.

Bijvoorbeeld bij een hack of ransomware aanval. Dat kan zelfs de beste bedrijven overkomen. Een backup houdt hackers niet buiten de deur. Het geeft ze wel minder kans op slagen. U neemt hun belangrijkste troef uit handen: dataverlies. Ook onschendbaar zijn? Laat automatische backups maken.

5. Aan wet- en regelgeving voldoen

Wet- en regelgeving over data verschilt per branche. In de ene sector is dit strenger, dan voor de andere. In de financiële, juridische en medische dienstverlening gelden bijvoorbeeld specifieke voorwaarden. Andere bedrijven hebben hier zelf normen voor. In beide gevallen kan het maken van backups een middel zijn om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Natuurlijk voldoen we hier zelf ook aan. We slaan uw data op in het BIT datacenter in Ede. Dit datacenter heeft uiteraard alle benodigde certificeringen en voldoet aan wettelijke verplichtingen voor het opslaan van data.

Is een Outlook backup iets voor uw bedrijf? Of twijfelt u nog? Neem contact met ons op en laat u adviseren.

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


mike niekerk

Mike Niekerk

Bel me direct