Office 365 en de AVG-wetgeving

Voldoe aan AVG-vereisten met Office 365 backups

Elke ondernemer heeft gehoord van de AVG (GDPR) wetgeving die in mei 2018 is ingevoerd. Of u het nu onzin vind of niet, wet is wet. Ook uw systemen moeten voldoen aan de privacy-wetgeving.

De wetgeving gaat over de data die u verwerkt, niet over het aantal werknemers dat u heeft. De grootte van de organisatie hoeft dus niet uit te maken, zodra u privacy-gevoelige gegevens verwerkt en opslaat, heeft u met deze wetgeving te maken. In dit artikel:

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


Robin van Backupmyoffice365.nl

Robin van Backupmyoffice365.nl

033-2771990

Uw huidige Office365 AVG-proof

Als u gebruiker bent van de clouddiensten van Office365 zult u zich waarschijnlijk afvragen of de manier waarop u het op dit moment opslaat wel voldoet aan de AVG-regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de bestanden in uw OneDrive en SharePoint omgevingen

Gelukkig doet Microsoft enorm veel om u in staat te stellen te kunnen voldoen aan de privacy-wetgeving. Ze doen er alles aan om u te voorzien van de beste, meest veilige infrastructuur die voldoet aan de strenge regelgeving.

Echter, het maken van backups, voorkomen dat gevoelige data niet per ongeluk verwijderd wordt en dat u voldoet aan de AVG-vereisten is nog altijd uw verantwoordelijkheid, aldus Microsoft: “Met Office 365 zijn je gegevens van jou. Jij bent de eigenaar. Jij bepaalt wat ermee gebeurt.

Bewaartermijnen instellen in Office365

De bewaartermijn binnen Office365 bepaalt hoe lang bepaalde data moet worden opgeslagen. Het voorziet niet in een backup op het moment dat het misgaat. Het is mogelijk om bewaartermijnen in te stellen in uw Office365 omgeving. Bekijk hier hoe u dit het beste kunt doen. Het probleem met de beschikbare termijnen binnen Office365 is:

  1. De bewaartermijnen zijn eindig; de data wordt 30 tot 90 dagen bewaard.
  2. De bewaartermijnen voorzien niet in het terughalen van per ongeluk verwijderde bestanden.
  3. Bewaartermijnen voorzien niet in het terughalen van bestanden na een malware- of hackaanval.
  4. Het instellen van de juiste bewaartermijnen is ingewikkeld voor niet-getrainde medewerkers.

Maak automatische backups

U kunt ervoor kiezen om de hele cyclus van het instellen van de bewaartermijnen te doorlopen en er later achter komen dat deze instellingen niet voorzien in het maken van backups. U kunt er ook voor kiezen om uw Office365 data gemakkelijk, snel en eenvoudig te laten opslaan in een datacentrum in Nederland. Dat doen wij bij Backupmyoffice365.nl.

We werken er elke dag hard aan om de data van onze klanten veillig te stellen en 24/7 beschikbaar te maken zodat, mocht het eens fout gaan, ze altijd bij hun data kunnen. Interesse? Neem contact op om kennis te maken of vul het bestelformulier in.