Vanaf welke bedrijfsgrootte is een Office 365 backup verstandig?

Hier is eigenlijk niemand te groot voor. Of te klein…

Nog steeds gaan veelprofessionele gebruikers van Office 365 er vanuit dat er een automatische backup wordt gemaakt van alle data die in the cloud wordt opgeslagen. Vanaf welke bedrijfsgrootte is een Office 365 backup verstandig? Dat geldt dan dus voor ZZP’ers, maar ook voor MKB’ers en zelfs voor bedrijven met meer dan 250 werknemers! Met deze blog willen we u er graag op attenderen dat u écht aan de slag moet met extra backups voor uw bestanden en gegevens.

Want hoewel Microsoft enkele standaard opties biedt die voorzien in tijdelijk behoud van bestanden door middel van bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer, is het maken van een Office 365 backup uw eigen verantwoordelijkheid. Natuurlijk snappen wij dat u liever bezig bent met het bouwen aan uw eigen bedrijf. Daar ligt uw passie, daar ligt uw kracht. En alle dingen met data en computers, tsja, dat voelt dan soms als ballast. Maar, in Office 365 is de data van u. U bent eigenaar. U bepaalt wat ermee gebeurt.

En daar komen wij om de hoek. Wij helpen u graag met het regelen van backups en alles wat daarbij komt kijken. Dat scheelt een hoop stress en onduidelijkheid. Ons advies is om, onafhankelijk van uw bedrijfsgrootte, toch écht goede backups te laten maken van al uw data in Office 365. Niemand is hiervoor te klein of te groot. Hieronder leggen we nog eens uit hoe het werkt met backups in Office 365.

Verschil tussen backup en bewaartermijnen

Er is een belangrijk verschil tussen het laten maken van backups en de (zelf in te stellen) bewaartermijnen in Office 365. Een backup voorziet in het terughalen van data wanneer dit door een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering verloren is gegaan. Bestanden die binnen Office 365 permanent worden verwijderd, kunnen met de standaard mogelijkheden binnen Office 365 niet terug worden gehaald.

De bewaartermijnen binnen Office 365 zijn bedoeld om te kunnen voldoen aan bepaalde (wettelijke) retentietermijnen, wanneer u bijvoorbeeld persoonsgegevens verwerkt of langer moet bewaren. Het is een veiligheidsnet dat ervoor zorgt dat uw data langer, en over meerdere fasen bewaard blijft zodat de kans op dataverlies verkleind wordt.

Microsoft biedt de volgende vier methodes aan voor het veiligstellen van uw data:

Backups, recycle bin, retentie & versioning

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


Robin van Backupmyoffice365.nl

Robin van Backupmyoffice365.nl

+31 (0) 332 771 990