Hoe maakt u een Office 365 backup?

Maak backups via Office 365 of via een externe partij

Als u aan de slag gaat met het backuppen van e-mails, bestanden, contactpersonen en dergelijken is het goed om te weten dat er meer mogelijk is dan de standaard backup via Microsoft Office 365.

De standaard backup gaat u zeker helpen om te voorkomen dat u bepaalde bestanden verliest, maar deze backup methodiek is beperkt en afhankelijk van eisen en meestal niet afdoende. Er zijn namelijk goede redenen om niet alleen via Microsoft Office 365 te backuppen.

U leest in dit artikel:

  1. Hoe u een backup maakt via Microsoft Office 365
  2. Hoe u backups laat maken via een derde partij

Advies nodig of even kennismaken?

Ik help u graag met het maken van de juiste keuze voor uw organisatie.


Robin van Backupmyoffice365.nl

Robin van Backupmyoffice365.nl

033-2771990

1. Hoe u een backup maakt via Microsoft Office 365

Hoe u bestanden opslaat als .pst file en zo een backup maakt, kunt u hier vinden. Het maken van backups in Microsoft Office 365 is tijdrovend en vrij ingewikkeld als dit niet uw dagelijkse werk is. Microsoft richt zich met name op de het leveren van infrastructuur en de up-time van Office 365, de verantwoordelijkheid over uw data ligt volledig bij u.

Dit geeft Microsoft zelf duidelijk aan:

Microsoft jij beheert de data

Of u nu van plan bent om aan de slag te gaan met Microsoft Office 365 of dat u er al een tijd mee werkt, het maken van backups is uw eigen verantwoordelijkheid. Let daarbij op dat het bewaarbeleid van Microsoft Office 365 behoorlijk kan afwijken van de eisen die de overheid of uw branche kan stellen aan de bewaartermijn van de data binnen uw organisatie.

Een voorbeeld: Berichten, die automatisch zijn verwijderd door het bewaarbeleid door middel van het (door u in te stellen) bewaarbeleid in Outlook, zullen 30 dagen na automatische verwijdering niet meer terug te vinden zijn.

2. Hoe u backups laat maken via een derde partij

Er zijn de laatste jaren diverse partijen opgestaan die het maken van backups voor u uit handen nemen. Denk daarbij aan Avepoint, Spanning, NetVault en VEEAM. Backupmyoffice365.nl werkt met VEEAM.

Met onze backup service weet u zeker dat u nooit meer een bestand of e-mail kwijtraakt. De standaard backup opties van Office365 zijn over het algemeen onvoldoende voor bedrijven. Per ongeluk verwijderde e-mails of bestanden zijn na een poosje voorgoed verwijderd, terwijl dat niet de bedoeling is. Onderzoek wijst uit dat medewerkers vaak pas na 140 dagen merken dat ze een bericht kwijt zijn. Met de standaard Office365 settings zijn die echter al na 30 dagen al uit de backups verwijderd en dus voorgoed onvindbaar.

Van plan om de Office 365 omgeving van uw organisatie op termijn te laten backuppen door een derde partij? Backupmyoffice365.nl biedt een automatische back-up vanaf €2,95 per user per maand. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.